Välkommen hem Birgit…

På en loppis i en lada låg hon utspridd med kroppsdelarna lite här och där. Efter att jag hittat alla delar och lagat henne fick hon namnet Birgit. Hon förgyller trappan upp till övre plan i huset där jag bor och gör det helt enkelt lite roligare att gå i trappor.

Klänningen köpte jag på Stadsmissionen för ett tag sedan och jag föll direkt då jag såg den på dockan i butiken. Den var uppenbart för liten men jag kunde helt enkelt inte lämna den och låta någon annan få skönheten. Två dagar senare hittade jag Birgit och på henne sitter klänningen som en smäck, så jag antar att det var ödet.

Klänningar alltså, som konstverk är dem.

provdocka hemma provdocka med retroklänning

Dela

5 svar till “Välkommen hem Birgit…“

 1. Åh, vad cool, vilken tur du hade som hittade Birgit så hon slapp ligga och va ledsen på loppisen.
  En sådan docka är inte billig vad jag vet i alla fall. Klänningen är ju som skräddad för henne.

  Var en sväng på Suckarnas, men inga större fynd faktiskt, det börjar tunna av bland försäljarna, och turisterna likaså, dock fick jag med mig hem en svart skinnväst och svart skjorta, kombinerar det med en fräsig scarfs med stjärnor.

  Må så gott och sköt om Birgit, nån gång vill hon byta klänning! från idag lite småblåsigt Österlen.

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Jo jag är väldigt glad för Birgit och byte av klänning kommer hon definitivt att få… Imorgon tänkte jag ta en tur till loppisen på drottningtorget i Malmö, hoppas på fynd 😉

   Du måste ha en hel del skinnplagg nu ju, du tycks fynda sånt hela tiden. Kul!

 2. Hur får du plats med alla fina klänningar?

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   En stor walk in closet är svaret på den frågan… 🙂

 3. Godmorron! Ja jag har i min ägo allt ifrån vit längre skinnkjol, till röd kortare, jackor i lila till svart och en hel del västar, jag är beredd inför hösten, och en del plagg är si så där 30 år!

  I går må du tro på E-hjälpen hängde ett udda och intressant plagg som jag inte kunde motstå, lite klädtokig som jag är, haha. När jag kom hem var jag övertygad att det var en kilt??Det stod på lappen också. Det sitter så perfekt på mig, men nu är det ju så att en kilt inte innehåller byxor vad jag vet? Alltså det är snygga rödrutiga byxor, till det två ”flärpar” med tillhörande band.

  Ja jag provade de och såg ganska cool ut, tog en svart skjorta och bandet satte jag som en slips, och jag kommer använda de snygga byxorna som är av ull. TIGER alternative London som designar punkkläder, det var söndagens roliga historia. Idag blir det Gröna Ladan som sen stänger en månad, halva priset känns lite lockande.

  Från ett tidigt Österlen önskas en bra söndag/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.