Ett svar på “Trygga lilla Sverige…“

 1. Där människan finns, finns också ondska, och har funnits i alla tider, det håller jag med om. Men för att låta gammal, så var det inte lika brutalt när jag växte upp, inte behövde jag va rädd eller? var det naivt, var det att inte förstå och veta?

  Idag så skyr inte människan, och jag pratar inte om en viss grupp, så kan de gå rakt fram och hota med kniv. På nära håll har en av de mina blivit hotade med pistol, i en av våra största städer, tala om vilken känsla för honom. Sen kan man ju fråga sig varför är det så här? Den lilla söta fina oskyldiga människobarnet som föds till världen, växer upp och blir till våldsam människa. Var det orättvisa på vägen, blev den själv behandlad ”fel” i barndomen. För något som sitter i är allt från fösta dagen vi växer upp. Hoppar lite till hundens värld eftersom vi haft ett antal genon åren, det är så viktigt de där första månaderna. Hur växer de upp, är de mycket med människan, blir de lämnade i ett kyffe osv. Så det är inte stor skillnad på levande varelser.

  Vem önskar inte är värld i fred och frihet, att alla i alla länder ska känna sig fria och inte ständigt se sig över axeln. Jag växte ju upp ute på en bondgård, den frihet går inte att köpa för pengar. Så klart kan man växa upp likadant på andra ställen, men nu kan ju inte jag jämföra med så mycket annat. Att varje dag när jag kom från skolan fanns mor hemma, jag kände mig så trygg. Den tryggheten förde jag över till mina barn som jag vet uppskattade det så mycket, en go känsla att höra idag.

  Tänk vilken lycka om vi kunde slå med ett trollspö och göra den onda världen god, den ångestfyllda människan fri, då såg vi helt klart en annan värld, med nya ögon, alla
  människor som varje dag känner en känsla av olusthet, och önskar bara att den ska va slut. Men nu är det inte så lätt, men vi kan säkert glädja någon varje dag, det tror jag i alla fall, ett leende kostar ingenting och betyder så mycket.
  Må så gott. Kram/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.