Polka dot Givenchy

Bara sådär kom min man ner för trappan med orden ”Här får du en före-jul-julklapp”. Jag blev lite förvirrad när jag såg ett prickigt tygstycke fladdra med honom ner och det tog en liten stund innan jag insåg att det var en klänning, och ytterligare en stund tills jag insåg att det var en Givenchy.

Vem behöver julafton när det finns före-jul-julklappar? Speciellt när det handlar om en härligt luftig klänning i bomull med både prickar och ränder. Dubbel glädje! Han ropade in den på auktion med den ständiga oron för storlek och passform men den satt som en handske på mig, puh!

 

 

Även om den är av något senare tid kan jag ändå se ett ursprung i Hubert de Givenchys magiska 50-talsklänningar. Lite modernare med sina detaljer och slag och lite mer lättanvänd med sin knäppning hela vägen på framsidan. Bra mode håller många år och tål att inspireras av.

 

Dela

3 svar till “Polka dot Givenchy“

 1. WOW va fin du är Jenny, är också gillare av prickar och ränder. Sägs ju att rändern aldrig går ur! Han är snäll din man som tänker och ger gåvor då och då, härligt.
  Jag har också en väldigt snygg prickig klänning i svart och lila med lite spets, den är väl ca 30 år gammal, hade den på ett bröllop sen har jag inte använt den för vikten ökade, men jag tror nog den passar idag ska ta och prova den.. Den är så pass tidlös så varför inte ett ämne för mina två barnbarnsflickor kanske, det vet man aldrig.
  Må så gott från/MH PS långt hår du har jättesnyggt, det är nåt magiskt med det fotot på dig.

  1. Åååh tack 🙂 Jag kände mig faktiskt riktigt fin i denna klänning. Hur gick det med din egen klänning som du skulle prova, passade den?
   Kram

 2. Nä har inte varit uppe på vinden och kollat ännu, du vet tiden, haha. Ska ta och kolla på den endera dag. Längtar till våren för då har jag mer klänningar, har ju fyndat en hel del på loppiar i höst. Ibland har de haft fyll en kasse för en tjuga, en femtiolapp och då har de funnits lite vintageklänningar. Är en dam som sagt till mig att är du så modig så du vågar ha äldre klänningar, absolut har jag det.
  Kram/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.