Om det är något jag saknar så är det torghandeln…

Tills för ungefär ett halvår sedan bodde jag i en underbar gammal lägenhet med kakelugnar i varje rum och med utsikt över Möllevångstorget i Malmö. Jag älskade det och så ofta jag kunde spatserade jag runt på torget och handlade grönsaker, frukt och blommor. Självklart hade jag en favoritförsäljare på torget dit jag alltid återkom.

Härom dagen åkte jag från ”landet” till torget för att fylla på mitt förråd av ovan nämnda ting från torghandeln. Jag passade även på att prova min nya hatt ute i verkligheten. Jag fyndade nämligen denna hatt från 30-talet tillsammans med två andra i en liten butik på Friisgatan som heter Öppna Hjärtat.

Butiksbiträdet hade just skyltat fint med hattarna i ett skåp då jag kom in och snabbt bestämde jag mig för att alla tre skulle med mig hem.

Lyckan i att ha fyndat var total.

Dagens outfit 2013-07-29 påse körsbär nypotatis lökar sockerärtor röd väska blommor möllevångstorget prickig klänning och vita ben blommor betalar för blommor luktar på blommorna dam med solhatt skuggan i gatan handväska vinröd solhatt och solglasögon spegling skotthål i fasad ICA självskanning

Dela

2 svar till “Om det är något jag saknar så är det torghandeln…“

  1. Håller med om torghandel och dess atmosfär. I T-lilla utan för Bo Ohlsson finns torghandel där har jag handlat idag. Det är så mysigt med alla grönsaker och frukter, en känsla av att man själv odlat det nästan.

    Fräsig hatt du har och en snygg röd väska. Ser att det från förr möter dagens teknik med scanning, nåt jag inte gett mig på ännu, får kanske tilläggas, beror på utvecklingen i vår värld.

    Må så gott från Österlen/MH

  2. Jenny Widén skriver: Svara

    Jag måste erkänna att enda gången jag använder scannern är om butiken har något bra erbjudande som bara fås om man scannar. Tycker att det tar för mycket tid så mitt tips till dig är att börja inte…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.