5 svar till “Mintgrönt och blommor…“

 1. Jättefin klänning, jag älskar ju allt som har med färg och blommor och prickar ja du vet!

  Kom på att Elimkyrkan i Simrishamn har loppis idag, dit ska jag ta en tur.

  Var på HM går, man kan ju inte bli glad precis, så mycket svart, som ögat når, ja visst är det så sen till hösten, men nä jag gillar färg, man blir både piggare och gladare av att se alla dessa fantastiska kläder du visar, det är ju de som gör dagen.

  Trevlig helg från ett stilla och lugnt Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Jag känner precis som du när jag går in någon av alla kedjebutiker som finns, nästan inget alls som tilltalar mig.

   Hittade du något fint på suckarnas gång eller på kyrkans loppis?

   Imorgon ska jag och mannen sätta oss i bilen och fara till Degeberga för Antik-och Samlarmarknad. Har aldrig varit där innan så jag ser verkligen fram emot morgondagen 🙂

 2. Måste bara tipsa dig om Suckarnas gång i Simrishamn, alltså det är en syn vill jag lova.
  Mycket saker och mycket folk, en ren fröjd! kanske inte så mycket med vintage idag men det vet man ju aldrig. Värt ett besök en lördag och de börjar tidigt på morgonen.

  Finns mycket loppisar här och säkert överallt också.

  Må så gott från Österlen/MH

 3. Godmorron söndag.

  Fyndade en del faktiskt i går, men det var inga klänningar i vintagestil. Men däremot en väldigt snygg blus, på RK en vit med en skir spetskrage, från United Color of Benetton, säger inte mig så mycket, men den var väldans stilig. Sen på kyrkan så hittade jag världens finaste sötaste sittvagn för dockor från Emmaljunga, den måste va från -60 talet, du vet på den tiden hade även barnvagnar liksom remmar undertill så den blir fjädrande, så den klippte jag till på till mina små barnbarn. I en låda låg tre monchichi, alltså så söta, de fick följa med mig hem och ligger nu nerbäddade i vagnen, kan du se mig dra dockvagnen i Simrishamn, haha.Även på kyrkan stod nåt som jag varit intresserad av en längre tid, håll i dig, värmehårrullar!!De ser aldrig använda ut och ja, det ska bli spännande att se hur de funkar, återkommer med resultatet sen.
  Mitt i stan var en utförsäljning av allehanda saker, jag fyndade böcker för två spänn styck, tänkte läsa vad folket säger om olika kost, inte för att ändra men det är intressant. Sen hittade jag boken Borta med vinden i specialutgåva med fodral, och sen lite ljus, älskar det levande ljuset alltid. På Korsavad hade idrottsföreningen också loppis, den kom jag inte ens ihåg, men där fyndade jag jättefina mindre tecknade tavlor från vyer i Simrishamn. Kanske nån av mina utflyttade barn vill ha de. Sist men inte minst så stod den där den lille rosa grisen i polyeten, den piper när man trycker på den och är en leksak för hundar, men icke den är för söt, ja jag har barnasinnet kvar, haha. Sen var jag så trött och varm och kände mig oerhört glad av alla mina fynd som nu blivit mina, och tänk om de kunde tala, vem har kört denna lilla söta vagnen, var har tavlorna haft sitt näste, mycket intressant, och blusen vilken liten näpen lady har haft den?? de frågorna finns där inget svar på, det är de som är tjusningen med livet, vi ska inte få svar på allt.

  En skön söndag och ha de så trevligt i Degeberga, en fin ort, där finns säkert en hel del loppisar längs vägen. Från ett soligt och varmt Österlen/MH

 4. Glömde ju en rolig och intressant sak för dig, som gillar vintage, på Suckarnas fanns en hel hop linne från förr, alldeles nya med spets fram som en liten kant, i gammelrosa, eller skär som man sa mycket förr, det var en dam som nu gått ur tiden som ägt de, kan hon haft en manufakturaffär, snygga är dom för jag äger ett och skön till på köpet, strl var med siffror, har du tänkt på det hur det är med loppisar om en person börjar rota ,leta, följer fler efter. Man träffar så mycket trevliga människor som delar ens intresse där ute.

  Och på tal om manufakturaffär i en liten by som heter Teckomatorp, har du säkert hört om BT-kemi skandalen, den kan jag berätta ett stycke historia om, men inte här och nu, men i alla fall där fanns en äkta manufaktur, med allehanda kläder, inte uppe så du kunde se dom utan i bruna fina lådor, åh vad jag älskade att åka dit med Mor och far, doften känner jag än idag när farbror Ljungberg tar fram en brun låda med söta fina pyjamasar. Nu blev jag nostalgiskt och var så där fem år, med tindrande bruna ögon.

  Fler som kanske sitter på ett stycke historia där ute någonstans i Sverige!

  Allt gott från Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.