Konsten att stryka omkring hemma med stil

Visst kan det vara förrädiskt bekvämt att när man kommer hem från arbetet byta sin städade klädsel mot mjukisbyxor och sweatshirt men jag vill slå ett slag för bekväm hemmaklädsel som även är skön för ögat.

En god vän hade mig i åtanke då hon hittade detta oanvända set som tillhörde hennes farmor. Fabriken Emil Emonds låg i Landskrona och här jobbade både hennes farmor och farfar då det begav sig. Bara tanken att detta set lagts undan orört i en låda, kanske för att det helt enkelt var för fint för att användas, ingen vet. Nu finns det i alla fall hos mig och jag använder dem med vördnad av historien de bär med sig.

Stort tack, du vet vem du är!

 

 

Dela

2 svar till “Konsten att stryka omkring hemma med stil“

 1. Mycket tjusigt, och som ett smycke på kroppen. Verkligen trevligt för dig att ha det i din ägo.
  Den fabriken hörde jag atlas om hade ju inte så långt till Landskrona, var ju vår stad vi från landsbygden. Var stort på den tiden när vi åkte till stan, hörs konstigt i dagen öra men så var det.
  I min hemby fanns en hel del butiker, och sen fanns ju lite större byar omkring. Men idag förvånar det mig hur en liten butik i den lille byn Värmö kunde ha affär, där fick jag min första tvåkrona från. De hade en undebar hund som så fort den hörde vi kom så öppnade den dörren ut till affären, ja det var tider det, och minnen blott.
  Kram och fin helg/MH

  1. Tack 🙂 Det är härligt med lite fina myskläder. Jag samlar ju även på fina gamla ”morgonrockar” eller vad man ska kalla dom. Vissa skulle man nästan kunna använda som klänning.

   Härliga minnen du delar med dig av.

   Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.