Jacqueline Kennedy Onassis

I och med att jag fick en Jackie Bag i födelsedagspresent började jag fundera lite mer på Jackie Kennedys stil. Hon är ju en tidlös stilikon, men vad var det egentligen som gav henne den statusen?

Jag har dammat av mina gamla modeböcker och försökt lyfta fram några detaljer som var typiska för Jackie:

1. Exponera nyckelben och nacke

jackie-kennedy-nyckelben-hals

2. Starka färger

jackie-kennedy-vita-huset.jpg

3. Ett bälte för att lyfta klänningen

jackie-kennedy-bälte

4. Enkelt och stilfullt med svart/vitt

jackie-kennedy-svart-vitt

5. En krage som lyfter outfiten

jackie-kennedy-krage

6. Härliga mönster

jackie-onassis-mönsterNågra små och självklara detaljer kan man tycka men samtidigt är det ju den där fingertoppskänslan som gör helheten. Det är en konst att klä sig strikt men samtidigt personligt. När man vågar sticka ut och framför allt utmana med färg och mönster är det en hårfin linje mellan utklätt och uppklätt, men när man lyckas så blir det väldigt effektfullt.

Jag hoppas att ni är som jag och inte kan få nog med inspiration så jag bjuder på lite fler bilder som visar vilken stilikon hon var:

148-jackie-kennedy-theredlist 24847B4100000578-2902472-Leaming_states_that_she_believes_Jackie_Kennedy_pictured_landing-a-28_1420750282297 Jackie-Kennedy_India_Taj-Mahal_50771403-P jackie-kennedy-067-1.nocrop.w1800.h1330.2x jacqueline-kennedy-Gucci-TheGoldenStyle Jacqueline-Kennedy-Onassis-14 JO17 JO20-e1402944046556 JO33

Skärmavbild 2015-05-07 kl. 21.27.02

 

 

Dela

2 svar till “Jacqueline Kennedy Onassis“

 1. Kvinnan var skön av naturen så det där med kläder gjorde ju henne ännu snyggare.
  Fotot med en gula klänningen är så fint och det nedersta svartvita likaså. Men det där att se fräsig ut i en scarf om huvudet, hur många gör det tro?

  Som du skriver en konst att inte se utklädd ut, men jag gillar när människan vågar, hurra för det. Den svenska kvinnan är känd för sitt svartvita , kan v ahur snyggt som helst, men våga färg är så mycket roligare, och man blir så mycket gladare.

  Min mor hade aldrig svart förutom i sorgetid, och då hade de ju det hur länge som helst, svarta kläder i minst tre månader om inte i sex, sen kunde man övergå till brunt eller mörkblått, inte konstigt far min ogillade när vi någon gång hade mörka kläder., han tyckte det var en sorgens färg.

  En solig färgglad helg till er. Kram från/MH

  1. Jag skulle väldigt gärna vilja bära en scarf så men varje gång jag försöker så tycker jag bara att jag ser konstig ut så den åker av direkt. Snyggt är det i alla fall på andra som lyckas bättre…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.