3 svar till “Inte så oanvänd längre…“

 1. Du flyttade precis mig tillbaka till farmors tid. Min farmor som ofta klädde sig i hatt och rockklänning. Min farmor som var bondefru, och hade många barn, farfar han var inte bara bonde utan också jämte min far, brunnsgrävare, ett ”djupt” jobb, ett farligt jobb, det grävde brunnar för hand, stensatte de och vilket jobb alltså. En rolig sak mitt i alltihop, var att min far träffade min man när han var så där sex år, när de åter möttes många år efter så konstaterade vi att hur många möter sin svärfar vid så tidig ålder. Min far var en rackare på att ta ut vatten med en gren som var delad som en klyka, det skulle jag också vilja göra.

  Nu gick jag utanför din fina hatt och klänning, men du väcker så vackert mina minnen, som jag har en sjö att ösa av. Känns nästan som det finns ett litet stänk av min farmor i dig, hon var också så där stiligt klädd, och blond i håret.

  Från ett soligt Österlen önskas en trevlig torsdag/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Det är nästan så jag vill se bild av din farmor nu ju 🙂 Härligt när du minns tillbaka och berättar…

 2. Skulle du gärna fått men jag fick inte nån del av de foto vid delningen, och det fanns tyvärr inte så många från förr, de gick inte så mycket till fotografen, till skillnad från dagens teknik, där är en enorm skillnad. Man klickar och sen tittar man, förr var det allt lite spännande när man fick foto hem i brevlådan, hade man lyckats eller hur såg det ut.

  Jag får minnas min farmor i huvudet, du vet när där är många barn, flera viljor så kan man inte få allt man önskar.

  Må så gott från Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.