Filmtajm…

alex-prager-compulsion

Oftast handlar mina bloggningar om vackra klänningar eller fina accessoarer, men bakom allt detta finns alltid någon miljö. Som ni kanske förstår blir det lätt att jag tar bilderna hemma för att få ihop allt man har att göra rent tidsmässigt. Ett par gånger har ni kanske sett tavlan på bilden ovan, en bild tagen av min absoluta favoritfotograf Alex Prager. Jag tänkte nu passa på att berätta lite mer om henne då hon är expert på att förmedla en känsla i sina bilder och filmer som jag älskar med alla färger och klänningar. En sann inspirationskälla. Titta gärna på översta klippet nedan så får ni höra lite om vad hon inspireras av och om Los Angeles som jag älskar. Efter den följer ett par kortfilmer.

Tyvärr måste ni klicka på länkarna för att se filmerna då jag inte kan bädda in dem här på bloggen.

Alex Prager for Fourth & Main

Despair

Touch of Evil: Mia Wasikowska

Touch of Evil: Kirsten Dunst

(En liten anekdot är att jag träffade henne på museet MoMa i New York härom året där jag sa hej och blev presenterad för hennes syster till och med)

Dela

3 svar till “Filmtajm…“

 1. Fotot har jag lagt märke till och klänningen du bär är ju så cool! Du ser så där tänkande och finurlig ut, precis som att du bär på en hemlighet!!

  Klippen var trevliga, lite annorlunda. Den svagt mintgröna klänningen, kan man uttrycka den så? väldigt vacker, har alltid gillat klänningar med vidd, och plisserade, det återkommer från förr.

  I en annan av klippen fördes jag tillbaka till att jag var så där åtta år cirka, med byxdressen. Minnen finns från den tiden också, haha, jag hade två olika, den ena minns jag perfekt , mörkblå byxa med veck framtill, och tunika i blå och rödrandig.

  Ibland har jag funderat över var kom din längtan efter vintage klänningar och hattar?

  En härlig höstdag har vi, det är som en tavla ute, träden byter kläder, solen stiger och i min stuga brinner det levande ljusen. Må så gott, och tack för visningen denna torsdag. Från Österlen/MH

 2. Jenny Widén skriver: Svara

  Ett inlägg om min passion för vintage, hattar och fina gamla ting kommer om ett tag. Kul att du vill höra lite historia…

 3. Sofia Nilsson skriver: Svara

  Hej vännen! Jag saknar dina uppdateringar. Jag skulle vilja få lite tips om hur man kan kombinera ytterplagg till klänning. Även accessoarer, solglasögon, hårklämmor och smycken. Samt lite roliga sminkningar? Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.