Det var bättre förr…

Och då menar jag inte bara alla underbara klänningar och accessoarer utan även hur man sålde dem. Det jag jagar mest på loppisar förutom klänningar är gamla magasin från förr för att inspireras av och kunna drömma mig bort till en tid jag verkligen skulle velat leva i. I alla fall rent modemässigt. Här är ett par exempel just på hur man sålde kläder när det begav sig (i detta fall i Bonniers Månadsmagasin från 1953). Inte direkt någon lättklädd modell som säljer ”fredagstoppen” för 99:-…

la paonne malmö la paonne ohlssons i Malmö lindahls päls rune handert

Dela

2 svar till “Det var bättre förr…“

 1. Ja men visst var charmen där när jag var liten, som jag berättat från min barndom, så var damerna elegant klädda, även till vardags. Jag minns min mor i sina rockklänningar, två fickor fram.

  När min mormor vandrat vidare då hade mor mörka kläder i minst sex månader, man kunde ha en vit blus till, sen när den tiden gått var det tre månader med blått eller andra mörka färger, så var det förr. Och de hade mycket snygga eleganta kläder.

  Fina magasin du hittar, det ser jag högst sällan på loppis.

  Må så gott från höst i paradiset Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Det är så kul när man lyckas hitta fina modetidningar från förr, drömma sig bort ett tag och njuta…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.