Ett fynd med historia…

Jag är med i en köp & sälj-grupp på Facebook med fokus på 50-, 60- och 70-tal. Har budat och vunnit en klänning en gång tidigare men när klänningen kom och den provades så passade den inte. Det är svårt  med mått och passform på gamla kläder tycker jag. Men så förra veckan dök den här klänningen upp och jag kände, ett försök till ska jag ge mig. Måtten tyckte jag stämde så det blev ett bud. Jag var den enda som la bud så klänningen blev min. Hämtade med spänning ut paketet och provade klänningen direkt. Den satt som ett smäck, helt otroligt.

Klänningen är i alla fall från 50-talet någon gång. Säljaren berättade att en släkting till henne burit klänningen på ett bröllop. Använd en gång och har sedan hängt där i  60 år någonting tills den kom i min ägo. Häftigt…

vintageklänning-kerema knapp skärp med knapp dragkedja kerema modell label

Dela

2 svar till “Ett fynd med historia…“

  1. Lila en av mina absolut favoritfärger. Förr hade jag ett helt rum med lila, från stolar till växter, och mycket mer. Men man vill ju förnya sig och nu är det annat. Men helt klart blev jag sugen att plocka ner mina lila stolar från vinden, får nog bli till nästa år.

    Tänk vad en klänning väcker andra saker till liv, härligt. Gillar rosetten och knapparna också blixtlåset. Tycker det är så häftigt när man får reda på dess bakgrund.

    Tänk om man sparat mormor, farmors härliga klänningar, vilket skatt man haft. Jag ska i alla fall låta mina va till kommande generationer, OM de nu vill ha det, återstår att se om så där tjugo år. Så Grattis till ditt nya fynd. Må så gott/MH

    1. Åh tack, känner mig så nöjd. Lila är egentligen inte en färg jag brukar ha men ibland så känns det bara rätt 🙂 Att få en historia bakom ett plagg är något av det roligaste med att köpa från privatpersoner. Jag ska också spara mina, hihi…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.