Direkt från 60-talet…

Denna goding har Ivan fått lyckan att åka runt i när tillfälle getts. Om jag ska vara ärlig har vi mest haft den som innevagn där Ivan sovit under dagarna men ibland har den fått gräs under hjulen.

Vagnen är från mitten av 60-talet någon gång och i mycket fint skick. Varukorg under vagnen hade man ännu inte uppfunnit vid denna tid så två krokar på handtaget är det som finns för att hänga väska på.

Vagnen är av märket AWN, A.W. Nilssons fabrik låg i Malmö och blev vid slutet av sin verksamhet uppköpt av Brio.

Häromdagen lyckades jag hitta en tjej som hade sittdelen till min vagn och hon gick med på att sälja den till mig dessutom, lyckan alltså. Har länge tänkt att jag vill ha en sittvagn från samma tid och att jag lyckades hitta exakt den samma som min liggdel fast i sittdel känns som jackpot. I vår kommer den rulla på Malmös gator.

awn barnvagn 60-tal

Dela

2 svar till “Direkt från 60-talet…“

  1. Underbar vagn, härligt med det som var förr. Min manchester brungul beige Brio från 81 står på vinden, den är faktiskt väldigt fin ännu. Har en korg under min, men också krokar. En blå sittvagnsdel står där också. Till liggdelen har jag ett tunnare täcke som är som innerdelen i lite mönster. Ja det är nostalgist när jag är på vinden, då rusar tankarna till vår förstfödde, vilken stolthet det var när man gick på byn.
    Har också en lös del som man hade förr, nu tappade jag vad det kallas, för då var det inte så med bilstolar till nyfödda, utan man hade dom i en liggdel och spände de med bälte, men hur säkert var det egentligen? Men å andra sidan var trafiken inte lika häftig som idag, mer omtanke kanske, hum, hum.
    Skön söndag till er från Österlen/MH

    1. Vad härligt att du sparat din vagn från -81. Det önskar jag att mina föräldrar också gjort. När jag kollar på gamla bilder så ser vagnen jag åkte i så snygg ut 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.