2 svar till “Välkommen hem till mig…“

 1. Tack för att vi får titta in hos er. Trevligt reportage och mysigt har ni det också.

  Gillar era skåp, men så är jag ju från den tiden då mitt barndomshem bestod av sådana bufféer och linneskåp, det var skillnad det hemma hos oss. I linneskåpet var det som skåpet sa linne, i det andra stora skåpet var det porslin.

  Åh mors fina serviser, som bara användes vid festliga tillfällen, vackra koppar med blommor och mer i beigea nyanser. Nu är jag i mitt barndomshem, vi dukar så fint, det är tid för tröske, då var det ett krav att det skulle bjudas. Förmannen krävde frukost, middag, kaffe och kvällsmat och även de andra som var där skulle ha middag. Det var fram med vita linnedukar, vackert porslin, snygga bestick, allt för att det skulle va perfekt. Är det därför jag känner så när jag ser dagen tröskor fara fram som raketer på fälten, och nä jag tror inte det bjuds på sådana festligheter, dagens människor jäktar som om den sista dagen är kommen.

  Må så gott och jäkta inte för mycket. Från Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Vad kul att du kollade in reportaget. Jag gillade speciellt att de ville ha en extra intervju med mig om min blogg och intresse för vintage.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.