Sjal från Marimekko…

I dagarna strök jag omkring i gamla Linköping lite elegantare än vanligt. Jag hade nämligen huvudet inlindat i en härlig sjal från Marimekko med Kivet-mönstret, designat 1956 av Maija Isola, vilket består av grovhuggna runda prickar som hon klippte ut med sax inspirerat av stenar från hennes trädgård. Perfekt att skyla sig med när solen står som högst på himlen.marimekko sjal prickar

Dela

2 svar till “Sjal från Marimekko…“

  1. Jenny du är inte bara smart , du är så snygg i den! 1956 vilket bra årtal , det var ju då alla stjärnorna föddes, haha. Marimekko har snygga plagg tycker jag i alla fall, lite speciella.

    Kram till er/MH

    1. Tack tack Majvi 🙂 Jo jag har börjat gilla Marimekko mer och mer på senaste tiden. Väldigt dyrt att köpa till fullpris (sjalen hittade jag på deras rea) så det får bli att leta på loppisar tänker jag…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.