Lucka nummer 20 – Berätta om din student…

Året var 1999 och jag tog studenten från Gullstrandskolan i Landskrona. Jag gick hotell- & restaurangprogrammet och var så säker på att jag ville jobba i den branschen. Sista halvåret i gymnasiet blev dock inte alls som jag tänkt mig då mina föräldrar skilde sig i januari samma år.

Jag hade just kommit hem efter att ha varit 6 månader i Edinburgh, Skottland. Där hade jag haft min praktik på ett hotell och levt livet med allt vad det innebär. Kom hem och trodde att allt var som vanligt. Vi firade jul hela familjen och sen i januari flyttade min pappa hastigt ut med buller och bong. Sista halvåret blev istället för höjda betyg som var tanken till att jag hade det jättejobbigt både hemma och i skolan vilket resulterade i dalande betyg. När väl studenten kom var jag så trött på allt och ville bara försvinna därifrån och liksom slippa ta tag i allt som var jobbigt. Några dagar efter studentfesten packade jag därför mitt pick och pack och drog till Grekland med en kompis. Vår plan var att söka jobb på plats och stanna så länge vi hade lust. Det blev tre månader.

 

Det är Emily Dahl som startat kalendern.

Dela

3 svar till “Lucka nummer 20 – Berätta om din student…“

 1. Stor kram till dig Jenny!! Så fin julkalender du gjort och kul att få läsa om ditt liv och dina tankar. //Aurora

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Åh vad kul att du kollar in min blogg Aurora. Hoppas allt är bra med dig? Stor kram tillbaka 🙂

 2. Åh, Jenny sorgesamt att höra om de som du som ungdom drabbades av. Mycket svår tid i tonårsperioden att tappa fotfästet, föräldrarna vill man ju ska finnas där alltid, det är ju dom som ska stötta sina barn och inte tvärtom. Men du har kommit vidare och jag tror du blivit starkare på vägen, det önskar jag i alla fall.

  Det är alltid lika intressant att läsa i din blogg, den förgyller min dag!

  Nu ska jag titta till min risgrynsgröt, den har varit under kok i natt, och kan du gissa hur? uppkokad ,invirad i tjock yllefilt och nu på morronen sista uppkoket, det har min kära mor lärt mig.
  Den blir aldrig vidbränd och man slipper passa den.

  Mysig fjärde advent från Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.