Ivan is my name…

En vecka på dagen för tidigt ville gossen komma ut och se världen. Har ni undrat över min tysthet på bloggen så har ni svaret här. Befinner mig nu i någon sorts bebisbubbla där jag försöker lära känna denne lille man, för liten är han. Han vägde  3165 gram, var 49 cm lång och såg dagens ljus 21/5. Vilken smärta och vilken lycka, nu hoppas jag att det är som de flesta säger att man faktiskt glömmer. Kommer från och med nu se med helt andra ögon på alla kvinnor som gått igenom en förlossning. Att den styrkan finns i kroppen är helt fantastiskt och jag har sagt till min man att han från och med nu aldrig kan klaga över smärta. Så det så… Får väl tillägga nu att allt gick bra för både mig och gossen samt att vi alla mår bra.

Passar även på att rikta ett stort tack till sjukhuset i Ystad där allt ägde rum.

Ivan

Dela

16 svar till “Ivan is my name…“

 1. Katrin Rongby skriver: Svara

  STORT GRATTIS! 🙂 🙂 🙂

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Stort tack säger jag då…

 2. Ett stort Grattis till dig och din man och framförallt välkommen till världen Ivan!

  Skönt att allt gått bra och nu är du/ni en erfarenhet rikare, visst är det en gudagåva att på ett antal månader finns denna lille ljuvlige krabat.

  Ivan har ju redan haft sin första namnsdag, vackert namn han fått, och ska bära hela sitt liv!

  Nu är det njuta livet som gäller, för som jag sagt att tiden den står inte stilla. Den går alldeles för fort. Och visst Jenny man glömmer den där smärtan fort, och vid närmre eftertanke, så var det värt priset. Man kan inte för sitt liv få något som kommer betyda så mycket för er, många, långa år framöver. Kram från mig/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Idag på posten kom ett paket från dig och gissa om jag blev glad. Hur omtänksam får man bli, jag är verkligen rörd. Superfin tröja och mössa som kommer komma till nytta inom kort, eller tröjan får han nog äta upp sig lite för innan 🙂

   Samma dag som vi lämnade bb och åkte hem hade Ivan namnsdag och detta var inget vi visste om så vi tog det som ett tecken på att namnet var menat för honom.

   Just nu består dagarna mest av att amma känns det som. Försökte ta mig ut på promenad idag och från tanke till handling tog det några timmar. Vi njuter i alla fall över gossen som var så efterlängtad.

 3. Elin Mellbrand skriver: Svara

  Grattis!
  Fast jag tycker du ska ge din smärteloge till alla som går- eller har gått igenom svåra smärtupplevelser. Och det gäller även män. Förlossningssmärta brukar självklart vara svår men det finns många andra svåra smärttillstånd och då brukar de dessutom både vara under längre tid och vara väldigt negativt kopplade.

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Tack Elin! Du har såklart rätt i det du skriver och jag antar att jag är lite väl ”färgad” av förlossningen just nu för att inse. Det tåls att bli påmind om att det är många som går igenom smärtfulla händelser och en förlossning är ju faktiskt ändå en smärta som ger något gott i slutändan.

 4. Grattis!

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Tack så mycket!

 5. Höörstanten skriver: Svara

  Åh, vilken glädje!
  Gratulerar!
  Visst, den smärtan kommer du att glömma.
  Hälsar en fembarnsmamma som gärna läser din trevliga blog

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Tack så mycket, vi är så så glada 🙂 Alla säger till mig att smärtan kommer glömmas så jag antar att det är så då… Vad trevligt att höra att du gillar min blogg och att du kommenterar här. Hoppas vi hörs här igen!

 6. Stort grattis! Ja, det är svårt att tala om förlossningssmärtor. Det är så vansinnigt smärtsamt, men ändå positivt, vilket är helt schizofrent. Man får nya perspektiv på kvinnor och barnafödande. Grattis till er vackra gosse. Vi kommer gärna över på besök när det passar. Många kramar!

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Åh tack Janna. Vi ser fram emot besök, hör av oss lite längre fram 🙂

 7. Johanna skriver: Svara

  Stort grattis till ert lilla pyre! Så otroligt söt han är Jenny!

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Åh tack Johanna! Det är supermysigt och känns helt overkligt.

 8. Therese Malmqvist skriver: Svara

  Gratulerar till det lilla nytillskottet! Ystad, där vår dotter föddes i november, är ett ypperligt ställe att föda barn på!

  All lycka till er!

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Tack så mycket! Jag håller helt med dig, Ystad var verkligen ett toppenställe att föda barn på 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.