Hittade en gammal mixer…

Längst in i skafferiet hemma hos mamma hittade jag denna skönhet från 70-talet. Den är nog inte använd på väldigt länge men när jag slängde i ingredienserna till en god smoothie var det som den inte gjort annat än mixat.

Efter den här helgen behöver jag återhämta mig. Att jag ens står på benen idag känns som ett under.

krups mixer krups blender vintage blender smoothie frysta hallon organisk banan smoothie mixer yoghurt smoothie smoothie banan smoothie smoothie sugrör

Dela

Ett svar på “Hittade en gammal mixer…“

 1. Ja men visst, det märket känns igen från mitt barndomshem, fanns kaffekokare i samma märke, och säkert andra prylar också. Färgen gillade jag redan som liten.
  Minns att mor fick en manick som man hackade lök, och annat med, som inte var lika vanligt som idag. Tala om hur glad hon blev, att laga mat till sju barn och allt vad det innebar, kunde hon då sparar sina armar var det ju mycket värt.

  Tekniken då och nu är ju inte på samma planhalva. Skulle min farmor, vakna upp, vore det, mer än paradiset. Tänk dig att på den tiden då tvättade man i stora grytor för hand, lakan och annat, hur orkade dom. Idag hör man åh vi har så mycket tvätt, haha.
  För att inte tala om något sådant originellt som vatten i kranarna? Det var mer ovanligt än vanligt att vatten hämtades ur brunnen på gården.
  Jag minns än när vi fick vatten på gården indraget, och då var det allra första med en ”rickepump”, handtaget var härligt träslag, det var lyx, sedan tog det en tid innan vi fick så att säga rinnande vatten. Så var livet långt ut på landet, ett underbart liv, kan jag säga, där rådde inte mycket jäkt och stress, endast under skördetiden, och den var fantastisk. Har hur mycket som helst om den tiden också, en annan gång….

  Må så gott, och hoppas inte du tar ut dig för mycket, snart kommer han, er prins.

  Från Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.