Gucci Flora

 

Floramönstret föddes 1966 när skådespelaren Grace Kelly, furstinna av Monaco, besökte Guccis Via Montenapoleone-butik i Milano, med sin make prins Rainier av Monaco. Rodolfo Gucci ville överraska henne med en speciell gåva och gav konstnären Vittorio Accornero (känd barnboksillustratör och textildesigner för Gucci mellan 1960 och 1981) uppdraget att skapa ett nytt blommönster till en sidenscarf endast ämnad för henne som skulle bli den vackraste accessoaren på denna jord.

Det innehöll 37 färger mot vit bakgrund med blommor, bär och insekter. Nio blombuketter från de fyra årstiderna, med bär, fjärilar, trollsländor och insekter i en vackert poetisk, rikt färgglad och verkligen förtrollande illustration.

Frida Giannini återupplivar Flora
Frida Giannini tog över tyglarna på Gucci 2004 och bytte riktning från tidigare chefsdesignern Tom Fords fokus på GG-mönstret till att öppna historieböckerna och värna om modehusets historiska arv. Bland det första hon bestämde sig för var att ge Flora-trycket nytt liv och 2005 tog hon fram en kollektion väskor med det klassiska mönstret.

Men mer om det snart…

 

Dela

3 svar till “Gucci Flora“

 1. God fortsättning på det nya året!

  Underbart mönster, inte utan man skulle vilja ha något sådant.Jag en naturälskare.

  Oj vad det blivit kallt eller det känns så, trots att det inte är mer än så där tre, fyra minus.
  Kan ju säga att längtan är stor till en ny VÅR.

  Kram/MH

  1. Hejsan,
   Jo här har du en till som längtar till lite vår och värme. Det är så himla jobbigt att hålla på att klä Ivan i alla möjliga lager för att hålla värmen också. Nä tacka vet jag vår och sommar 🙂

   Vad kul att du gillade mönstret. Snart kommer en uppföljning på just detta inlägg…

   Kram

   1. Idag är Österlen snötäckt, vackert är det men farligt i trafiken. Jag håller mig hemma och läser och tar det isigt.

    Ser fram mot nästa inlägg. Kram/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.