Fynd från vintagemässan…

Jag kom just på att jag helt glömt bort att visa er vad jag köpte på Vintagemässan i Malmö. Den som var nu i april. Bättre sent än aldrig. Inte helt oväntat kom jag hem med två klänningar, men desto mer oväntat är att de var nya. Här kommer den första av två retro-klänningar som följde med mig hem.

Älskar tygets mönster och hur det faller på kroppen med den utställda kjoldelen. Men vad jag märker är vad usel kvalitet det är på dessa nya klänningar om jag jämför med mina gamla i samma stil. Dessa kommer garanterat inte att hålla i 60 år till. Ja det är det som är skillnaden, förr handlade det mer om kvalitet och att plagg skulle bäras och hålla länge. Nu är det slit-och-släng och skillnaden är stor. Ett par gånger kan jag känna mig fin i den i alla fall, hehe…

blommig-klänning-vintage miss-candyfloss-klänning kragsnibb-klänning blommigt-tyg-gult blommigt-tyg-vintage

Dela

3 svar till “Fynd från vintagemässan…“

  1. En midsommarklänning, så vacker. Men görs det mycket i dag för att likna det från förr tro? Det är ju som du säger ett slit och släng samhälle, vi ser ju hur loppisar ökat, och vilka mängder sen. Ofta hittar man rent nya kläder och saker, det är sanslöst.

    När jag växte upp var det ju loppisar en gång om året i byarna, ofta Lions som ordnade det, och jag tror i alla fall att med dåtidens pengar mätt var det billigt. Jag kan se just Teckomatorps loppis, den var stor i ett barns ögon. Det var en blomstrande by förr, idag förlåt känns det som en spökby. Där fanns allt på 60 talet och till kanske 80 talet om jag minns rätt. Kan fortfarande känna skomakarens doft, pappershandelns underbara bokdoft, och där låg alltid det som jag suktade efter bokmärken. Jag har sparat mina sen barndomen och efterhand i vuxen tid har det blivit en del, doften gör mig lyrisk, och jag drömmer mig tillbaka till att sitta på sängen och sortera i ordning de fina märken. Jag brukar skoja att brinner vårt hus räddar jag de två resväskor med bokmärken, haha.

    Trevligt att få se dina fynd. Kram/MH

    1. Ja det är kanske klänningen jag ska bära på midsommar… Nu när du säger det så känns det helt rätt 🙂

  2. […] jag skrev igår kom jag hem med två nya klänningar från vintagemässan och här har vi alltså den andra. Den […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.