En skomakare sa en gång till mig…

”Hittar du en sko av märket Ohlssons med s:et lite på svaj så köp dem. På sin tid kostade dom en hel månadslön”

I lördags var det så dags för mig att hitta dessa skor. Tog en runda till Erikshjälpen och bläddrandes bland diverse klänningar fick jag en känsla av att här har någon ”lite finare” kvinnas kläder och saker hamnat. Började kolla märken på alla skor och där bland skor från Din Sko och diverse slita 90-tals don fann jag dessa skönheter.

Ohlssons var affären där aristokratin klädde sig från topp till tå. Det var en mycket spännande butik här i Malmö som jag kommer skriva lite mer om i en inlägg snart. Nu dags för er att njuta av mina skor…

vaccari bologna for ohlssons malmö

vaccari for ohlssons

detalj på tå

sydd sula

_MG_4719

hand made italy

Dela

4 svar till “En skomakare sa en gång till mig…“

 1. Vilka snyggingar och det lät ju väldigt trevligt med kläderna också!! Skorna ser inte ut att ha tagit många steg. Italien kan de där med skor, och det är ju så häftigt att hitta gobitarna på secondhand. Där hade du en väldans tur vill jag påstå.

  Det har inte ramlat så där många trevliga kläder på lite över mig. E-hjälpen i Tomelilla ska alldeles snart i november får större lokal, hoppas där kommer fler trevliga saker dit då också.

  Folket har fått upp ögonen för vintage det märks tycker jag, för hänger där t ex två plagg så är folk på språng. Ni har ju så klart större utbud, än vi på landet.

  Trevlig kväll från Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Lite synd bara att skorna inte passar min fot, en anings för små tyvärr… Var dock tvungen att köpa dem ändå och nu pryder de toppen av en hylla i vardagsrummet.

   Det är precis som du skriver att fler folk fått upp ögonen för vintage så fynden är svårare att göra nu. Men letar man tillräckligt så finns de… 🙂

   Grattis till ditt väskfynd förresten.

 2. Manolo Blahnik, Jenny!!!!! Fasen vad fina! Fynd!!!!
  Kram ses på lördag!

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Glädjen Fia 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.