En oanvänd klänning från 50-talet…

Vi hade fått biljetter till ”The Late show with Jay Leno” . Jag och min man var på bröllopsresa i Amerikat och för tillfället var vi i Los Angeles. Kvällen innan showen kollade vi exalterat på våra biljetter och ve och fasa då vi insåg att vi fått biljetter till fel dag. Den dagen skulle vi vara långt därifrån så det gick inte alls för sig.

Efter ett misslyckat försök att byta biljetterna till annan dag stannade vi till för förfriskningar på en gata nära där showen spelas in. Vad vi inte visste just då när vi satt och sörplade lemonad och var ledsna var att vi hamnat i Burbank, alias vintagemeckat.

En hel gata fylld med butiker helt i min smak. Varannan butik var vintage och varannan var samlarbutik med diverse smågubbar. Jag var i himlen bokstavligen. I en av butikerna berättade ägarinnan om hur hon klätt flera av skådespelarna i Mad Men och när jag såg bilderna så kände jag igen allt från programmet. Jag gick därifrån med två oanvända vintageklänningar från 50-talet och i ett rus av lycka. Klänningen jag bär här är en av dem.

dagens-outfit-2013-07-10ö

_MG_7667 rosa skärp prickiga skor ansikte

Dela

4 svar till “En oanvänd klänning från 50-talet…“

 1. Visst var det ödet som gjorde det hela, det var meningen med det så du kunde känna en sån glädje över allt snyggt. Kan du också känna en sån där skön känsla i hela kroppen, som om alla bekymmer om man hade några helt plötsligt inte finns, det behöver vi alla i en stressad vardag.

  Mycket snygg klänning, och jag gillar detaljen med det påsydda bandet, och ja det är ju pricken över i med skorna!! Jag gillar för övrigt filmer med gamla klänningar och hattar, det är inte så viktigt med filmen i sig, den glömmer man nästan bort. En serie jag gillade var Huset Elliot, den gick för många år sen, men finns säkert på dvd om du inte sett den vill säga!

  Från ett så där halvt soligt Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Känslan du skriver om känner jag igen allt för väl 🙂

   Jag har bara sett enstaka avsnitt av Huset Elliot, kommer ihåg att serien gick på tv när jag var yngre. Googlade lite på serien nu och efter vad jag läst och sett så är det kanske något jag borde kolla närmre på.

   Min favorit på tv just nu är Mad Men. Kläderna är underbara och serien är bra. Har du sett den?

 2. Åh – vill ju också hänga runt i ”Mad men”-butiken i New York! Mycket fin klänning du hittade – samt en mycket bra tv-serie 🙂

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   En serie med stort HA-begär på kläderna… Till butiken ovan måste jag absolut tillbaka och åker du till Los Angeles så måste du hälsa på tanten som har butiken och klämma lite på allt fint. Hoppas på en resa dit inom en inte allt för lång framtid…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.