Det blev lite gammalt glas…

… eller rättare sagt lite gammal kristall. Den obligatoriska lördagssvängen till Erikshjälpen bar frukt även denna helg. Förutom en härlig mösshat, ett par skärp och lite andra godsaker kom jag hemdragandes med 10 vattenglas som jag betalade en ynka tia för per styck. Det största fyndet var nog annars kristallskålen från Royal Copenhagen formgiven av  den danska designikonen Per Lütken (1916–1998) som formgivit ett antal odödliga klassiker. Vad jag betalade? 85 kronor.kristallglas-vattenglas per_lutken-Glass_bowl royal_copenhagen_crystal_per_lutken royal_copenhagen_kristall

Dela

2 svar till “Det blev lite gammalt glas…“

  1. Är en gillare av glas i olika former, dock behöver det inte va äkta kristall men så klart är det väldigt vackert. En klase med druvor i skålen eller varför inte några härliga orange clementiner, men den står lika fin tom, den är ju så fin i form av små snäckor tycker jag mig se.

    Må så gott från ett blåsigt Österlen. Kram/MH

    1. Jag ser fram emot att fylla fatet med något gott nu i jul 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.