Breakfast at Tiffany’s med modeshow och ostbricka…

Konstigare än så var det inte, men väl så gott för såväl ögon som smaklökar. Det var retrobutiken Flique i underjorden här i Malmö som 3 mars arrangerade filmvisning av den gamla klassikern på Victoriateatern. Det var picknick så man fick medtaga egen kost och lite okreativt blev det en ostbricka för min del. Innan filmen bjöds vi på retromodevisning med massor av härliga outfits. En helkväll helt enkelt. Jag gillar.

breakfast at tiffanys retromode tyll vintagemode flique i underjorden modevisning retromode flique i underjorden ostbricka

Dela

2 svar till “Breakfast at Tiffany’s med modeshow och ostbricka…“

 1. Förstår att det var som en härlig dessert för dig. Lite flärd gör en vardag så mycket trevligare.
  Ibland funderar jag på, vad är det som gör vissa av oss så fascinerade och intresserad av dåtidens kläder? Är det, enkelheten, det okonstlade, det liv människan levde då eller vad tror du? Jag minns ju nåt som hette söndagsfin jag hade alltid klänning på mig, så liten plutt jag var så minns jag det. Man skulle ha så fina strumpor minns så väl de där ”hyskorna” man skulle knäppa strumporna med. Strumporna var lite kraftigare och sköna, sen när kvällen kom fick man snällt lägga det snyggt i byrån igen. Sak samma var det när jag kom från skolan, byta om direkt när jag kom hem till vardagskläder, hänga det prydligt över en stol. Vet du det sitter i än idag, inga finkläder hemma, låter kanske lite märkligt, men oj vad en uppväxt, ens barndom präglar oss. Jag brukar dra en liknelse mellan det lilla barnet och en hundvalp, det är oerhört viktigt den första tiden, allt vad man gör präglar oss upp i åldern. Jag kan berätta åtskilligt om en uppväxt, både med människor och djur.

  Skön start på veckan och glöm inte njuta av våren, solen är underbar./MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Tänker att jag måste passa på att göra lite sådana hära saker nu innan barnet kommer. Sen antar jag att jag har fullt upp en tid framöver… 🙂

   Dagens mode kommer och går men vissa stilar är tidlösa och håller år ut och år in. Det kanske är kärleken till det tidlöst sköna som lockar oss.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.