Årliga derbyt med hattparad…

Jag hade hört talats en del om derbyt med hattparad som äger rum varje år på Jägersro i Malmö. Detta år hade jag bestämt mig för att åka dit och jag tog med mig en vän som jag sedan klädde från topp till tå med klänning och hatt från min egen garderob. På derbyt är det mycket stora och flådiga hattar på damerna men jag tänkte att vi skulle vara lite  mer ”damerna från förr”.

Min vän fick på sig en mintgrön härlig spetsskapelse från 60-talet toppat med en huvudbonad från 50-talet. Som en härlig glass såg hon ut. Jag tog hatten jag nyligen fyndat som är från 30-talet och matchade den med en klänning med magnifika detaljer i tyget och under  bar jag en puffig stor tyllkjol.

Hattävlingen hade tre klasser att tävla i. Bästa hatt, bästa par i hatt samt bästa barnhatt. Tyvärr hade de valt domare till tävlingen för deras kändisskap och inte för deras kunskap om hattar. När domarna tillkännagav vinnarna av bästa par i  hatt och mannen i paret inte ens bar hatt då började jag fundera på om det försigicks nåt fuffens.

hattparad jägersro armband berlock mintgrön klänning damsko svart lack vagabond blomhatt klänning nacke dam i hatt krage hattparad jägersro vintage veckad klänning dagens outfit 2013-08-19 hatt mot flor

Dela

4 svar till “Årliga derbyt med hattparad…“

 1. Åh vad fina ni är!!!Spetsklänningen är så där ljuvlig som en karamell, och hatten som din kompis har är ju så läcker. Snygg du är ditt blåa, en färg som aldrig är fel.
  Fotografen har som alltid lyckats fånga er perfekt, gillar bilderna så mycket.

  Juryn doftade en aning svavel, kan man ju tycka, eller så handlade det om inbördes beundran men då är syftet alldeles fel. Men ni är ju så fina i er kreationer så hos mig är det full pott.

  Från ett härligt Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Åh, tack! Jag blev så glad när blomhatten passade på min kompis för den är alldeles för liten för mig. Domarna var två stycken från programmet Lets´s dance så dans var deras grej inte hatt 😉

 2. Vad fina ni var!! supersnyggt, ni borde vunnit;)

  /Hanna

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Yes! Känns gött att höra 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.