Vintage Marimekko från teateruppsättningen Jösses flickor (73–75)

Emmaus har öppnat en stor butik mitt i Malmö och jag kunde ju inte annat än ta en sväng dit för att ”kolla läget”. Jag vet inte om det är klänningen i sig eller mitt allt mer tränade öga som gjorde att min blick mitt i vimlet bara stannade till och fokuserade på denna klänning. Jag norpade den direkt och det var på väg till kassan jag noterade en välkänd etikett på insidan, Marimekko.

När jag synade klänningen än mer i sömmarna såg jag även en handskriven notis med texten ”STARE Jösses Flickor 1973–75 (se första bilden). Av etiketten att döma är klänningen troligen från 60-talet så det är alltså en vintage Marimekko som använts i en legendarisk teateruppsättning på Stockholms Stadsteater av Margareta Garpe och Suzanne Osten med bl.a. Ewa Fröling i rollistan. Det kallar jag ett fynd!

Dela

Ett svar på “Vintage Marimekko från teateruppsättningen Jösses flickor (73–75)“

  1. Trevligt fynd, den är du med stor sannolihet ensam om att äga. Jag fyndade på Ehjälpen coola klänningar från Skillinge teater, en del med plissertd i kjolen vilket jag gillar de faller så snyggt, ofta sätter jag ett skärp i midjan, då blir det helt annorlunda. Har för en tid sen köpt ett coolt skärp i ja vad nu materialet är, hårt i alla fall men med en stor sten fram, det är unikt.
    Fin helg och Kram/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.