Som jag nog berättat för er…

Så lärde en kollega och vän, Jessica, mig att sticka i våras. Tanken var att jag skulle sticka en fin filt till lille Ivan som han skulle få så fort han kom ut. Stickande började och jag tyckte det gick bra ända tills ett misstag gjordes och jag freakade och slet upp alla maskor jag stickat. Jag satt i soffan i vardagsrummet med garn runt hela mig och på golvet. Min man kom ner i trappan och tittade skeptiskt på mig. Jag lyckades dock samla mig för att starta om från början och nu har jag visserligen kommit halvvägs men sista halvan lyckas jag liksom inte ta mig ann.

När gossen väl kom fick jag ett paket av Jessica vilket innehöll denna fantastiska filt som hon givetvis stickat själv. Känner mig mycket tacksam och än mer då jag fattar vilket jobb hon lagt ner.

Om jag lyckas färdigställa min egen filt till Ivan så lovar jag att visa upp den för er, vem vet…

stickad filt filt stickning rosa stickning vitblå

Dela

4 svar till “Som jag nog berättat för er…“

 1. Tihi! Vassego! Och vilka fina bilder – när jag startar min blogg ska du anlitas som fotograf! Kram

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Åh, tack… 🙂

 2. Vilken fin filt och vilket arbete, den kommer Ivan mysa under, härligt.

  Själv fick jag inte den gåvan att varken kunna sticka eller sy, så jag beundrar alla som kan och har tålamodet att sitta och handarbeta. Roligt att se att det finns människor som fortfarande håller på med hantverk.

  Obligatorisk var ju nästan att sticka något klädesplagg till sina små förr, mer stickat användes säkert förr också, långt tillbalka i tiden fyllde det ett syfte då man hade svalare inomhus.

  Man eldade med kol och koks och ved och var inte någon uppe och eldade under natten var det svalt om näsan på morgonen.

  Fortfarande härlig sommar, hoppas du och alla andra där ute i vida världen njuter.

  Från Österlen Må så gott/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Jag gör mitt yttersta för att jag ska få gåvan… 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.