När modetidningarna hade stil…

Häromdagen damp det ner ett paket i brevlådan. En födelsedagspresent från min vän Mimmi. Tre tidningar från 50-talet, det är magiskt att bläddra i modetidningar från denna tid. Audrey Hepburn gör sitt första modelljobb som omslagsmodell för Damernas Värld 1956. Tänk att vinna tävlingen vårhatten, synd att jag är några decennium sen bara. Nu ska jag fortsätta läsa och drömma mig bort till denna eleganta modetid. 

Tack Mimmi, du har verkligen känsla för den perfekta överraskningspresenten.

gamla damtidningar damernas värld audrey hepburn audrey hepburn fotomodell bli vackrare än ni är hettermarks annons den nya hatten illustrerad hatt hattar vintagehatt vinn vårhatten

Dela

3 svar till “När modetidningarna hade stil…“

 1. Härlig present du fått! Känns länge sen året 1956, haha. men inte så illa år kan jag tycka, det var det året många av våra stjärnor föddes, dom där som kunde mycket om sport, och sen finns där säkert en och annan vanlig också….

  Hettemark känns igen, har du inte en kappa från det märket tro?

  Härligt och vackert mode det där årtalet 56.
  I morgon är det loppisdags, det ser jag fram emot.

  Må så gott från Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Jo det stämmer fint, en av mina vårkappor är i det märket. Det är dags för den att luftas snart tror jag 🙂 Blev det några loppisfynd?

 2. Det var inte mycket på klädsidan på loppis, mer än en jättefin morgonrock i vit spets. Vet inte om den är så gammal egentligen, för märket är Germa, och det fanns ju en butik i Tomelilla, som tyvärr är nerlagd. Men vacker är det och nytvättad och torkad ute så doften är ljuvlig.

  Sen hittade jag en sån bedårande gunghäst, och en soppterrin som jag satt fina pelargoner i.
  Men jakten fortsätter alltid, på olika intressanta saker. Jag har ju barnasinnet kvar och samlar bokmärken, det hittade jag i går på E-hjälpen i sin originalförpackning, priset var då 0,65 öre.
  Bokmärken kostar en del idag, men man får ha ögonen öppna, för de finns billiga också.
  Hoppas du mår prima så här när det inte är många veckor kvar, känns spännande.

  Må så gott från ett i kväll soligt Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.