Lucka nummer 24 – Berätta om en gång när du kände dig älskad…

jenny och mamma

Detta år har varit fullt av kontraster, antingen jättedåligt eller jättebra. Det jättebra är ju som ni kanske förstår att jag går omkring med bebis i magen och det jättedåliga att min fantastiska mamma gick bort för en tid sedan. Om det var någon som gjorde att jag kände mig älskade så var det just min mamma, min älskade mamma.

Det som har stärkt mig i denna tuffa tid efter hennes bortgång är de gånger någon vän tagit sig tid att höra av sig och lägga ifrån sig allt för att stötta mig i mina mörka stunder. Det har känts tryggt och kärleksfullt när någon hört av sig för att diskutera, lyssna eller ge råd om hur jag ska bearbeta det som är svårt. Det är de gånger jag verkligen känt att folk i min närhet bryr sig, det är då jag känt mig älskad. Det är ju trots allt så att när man råkar ut för något som jag råkat ut för, att förlora en nära, så kan man ibland vinna nya vänner eller hitta en djupare relation med de man tidigare ”bara” haft en kompisrelation med. Det är sådana saker man får ta med sig framåt i livet och se som små ljuspunkter i det mörka.

En sak har jag i alla fall lärt mig och det är hur viktigt det är att ge kärlek till de man håller om. Det är nu vi ska göra saker och berätta hur mycket vi älskar varandra, inte när det är för sent.

 

Det är Emily Dahl som startat kalendern.

 

Dela

4 svar till “Lucka nummer 24 – Berätta om en gång när du kände dig älskad…“

 1. Det är söndag! Jenny du talar som en öppen bok, det du skriver är så meningsfullt så träffande och så känslosamt. Livet ger och livet tar, mycket märkligt hela livet, man frågar sig ju ,och svaren får man sällan, vad var det för mening med just din Kära fina mor skulle lämna jordelivet? Nu bär du på en stor del av dig, din man men också av din älskade mor, du kommer att få uppleva det om inte direkt så under det lilla barnets uppväxt att det finns mycket av dåtiden och framtiden.

  Min dotter är en sådan stor del av min mor, de mörka färgerna, sättet att vara, så ibland stannar jag upp och tänker att Mor, lilla Mor du är ju med mig ännu men i en annan person.

  Lycka till med framtiden från Österlen/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Hoppas verkligen att jag får se lite av min mor i pågen som ligger i min mage…

 2. Godmorgon från ett mörkt Österlen!

  Det var min tanke om en liten gosse, ljuvliga söta små barn. Mitt femte barnbarn är också en liten påg, ser så mycket fram emot början av mars. Vet du det är nyttig att längta, och tiden den går så fort framåt då också.

  Roligt och intressant att följa dig och din lille gosse, hoppas du mår bra och att de där illamåendet lagt sig, om du nu haft det. Det är verkligen ett under, och en gåva att ett nytt litet liv på kort tid föds. Kan lova dig det är en fantastisk upplevelse, och så ofattbart.

  Skön måndag till er/MH

  1. Jenny Widén skriver: Svara

   Härligt med så många barnbarn. Jag har mått ganska dåligt under början av graviditeten men det beror ju på en mix av gravid och för min mamma gick bort. Mår lite bättre nu.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.