Lucka nummer 18 – Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig…

Fashion model Twiggy poses wearing a pink dress in 1966-739771 2-ch1302298924470 Twiggy4 twiggy july 2013 three Twiggy Twiggy-5422 Twiggy-LSD-6543

När jag visualiserar en modeikon fastnar ofta Twiggy på näthinnan. Kanske lite konstigt med tanke på att hon var en av de som drev fram det smala idealet. Innan henne var det den hälsosamma timglasformen som satte dagordningen men i och med Twiggy blev bantningen en verktyg att räkna med i jakten på ”rätt” utseende.

Kroppsform och ideal må vara ett smolk i glädjebägaren men man kan inte ta ifrån Twiggy hennes status som modeförebild. Den korta supersnygga frisyren, de läckra klänningarna och de fantastiska hattarna.

För er som inte är så bekant med Twiggy så rekommenderar jag er att lite snabbt bildgoogla henne så förstår ni säkert vad jag menar.

 

Det är Emily Dahl som startat kalendern.

Dela

Ett svar på “Lucka nummer 18 – Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig…“

  1. Håller med dig, det är nåt visst med henne, är man så säker på att det inte var av naturen hon var smal? talar av erfarenhet, jag var trådsmal i min uppväxt, kvittade hur mycket jag åt, så gick jag inte upp, först i 25 års åldern, så sakta gick jag upp lite.

    När jag var liten så skyllde många på att jag alltid älskade att hoppa hage, gummiband, och att va ute och leka, men det kunde man ju inte säga längre upp i ålder, haha, även om jag fortfarande har barnasinnet kvar!!

    Från Österlen/MH

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.