En galge historia signerad Christian Dior

Det jag gillar mest med vintagemode är att alla plagg har en historia. I vissa fall finns det knappt någon information bevarad medan det i andra fall finns hur mycket som helst. I detta fall har jag ramlat på en riktig godbit.

Jag ropade in denna tvådelade dräkt på auktion för en nästan för överkomlig summa. Den har tillhört den svenska supermodellen Hjördis Genberg (1919–1997) som var gift med filmstjärnan Davis Niven (och som haft en affär med JFK). Hjördis var bland annat modell i New York för just Dior.

Dräkten som är från 50-talet är en Boutique Christian Dior vilket betyder att den är designad i Paris av självaste Christian Dior (1905–1958).

En liten detalj som ni kan se på de sista bilderna är hur kavajen och kjolen på ena ryggsidan har små tryckknappar för sammansättning av dräkten.

Som sagt något att verkligen sätta tänderna i rent historiemässigt.

 

 

 

Hjördis Genberg 1945 från NK:s Franska.

 

Dela

2 svar till “En galge historia signerad Christian Dior“

  1. Verkligen unik, när jag såg jackan trodde jag aldrig att kjolen skulle ha det stuket men så fin. Var det vanligt så att säga att kjolen inte var som jackan på den tiden. Ser fram mot när du är klädd i den lär få vänta ett tag till liten bebis är född, sen så, och skulle så va fallet är det ju ett fint plagg och bara ha, så grattis till köpet.
    Kram/MH

    1. Ja jag är superglad över detta fynd! Tror dock inte att den någonsin kommer passa mig men det gör inget. Jag har ju flera skyltdockor hemma och denna kan gärna få sitta på en 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.