Det är jag och Jackie O…

Av mina tre klänningsfynd från Beyond retro häromdagen ger jag er nu nummer två och min favorit om jag måste rangordna dem. Märket på klänningen är Lilly Pulitzer Inc och den är gjord under tidigt 60-tal.

Lilly Pulitzer jobbade med att sälja fruktjuice på Palm Beach i Florida. Idén till att sälja klänningar kom då hon ständigt fick fläckar på kläderna av all frukt hon pressade och fick då en snilleblixt att designa en klänning som detta inte skulle synas på. Hon började sälja klänningarna i sitt stånd tillsammans med fruktjuicen. Försäljningen av klänningar sköt plötsligt i höjden då Jackie Kennedy sågs i tidningen Life Magazine bärandes en av hennes klänningar. 1961 hade hon sedan mer beställningar av klänningar än av juice vilket gjorde att hon slutade sälja fruktjuice och startade Lilly Pulitzer Inc.

Klänningen jag fyndade för 150:-  i Malmö kan alltså i princip ha varit buren av självaste Jackie Kennedy, en av de största modeikonerna i världen. Vem vet…

klänning-vintage-60-tal

knapp dress-sixties-mods

Dela

3 svar till “Det är jag och Jackie O…“

 1. Jag gillade den direkt jag såg den, så härlig berättelse bakom klänningen också.

  Svag idag, varit sängliggande i magsjuka sen i tisdags, hur jobbigt som helst.

  Nu vill jag bli frisk och ut och känna våren.

  Må så gott/MH

  1. Åh nej vad tråkigt att du är sjuk, hoppas du mår bättre nu? Det är ju verkligen underbart väder ute nu så man vill vara ute mest hela tiden ju. Krya på dig.
   Kram

 2. […] Klänningen har prytt min provdocka i garderoben alldeles för länge nu och i lördags blev det så äntligen dags för den att få andas lite frisk luft igen. Den är ju så sjukt snygg denna klänning som är från tidigt 60-tal. Se tidigare inlägg om skönheten här . […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.