Arvegods…

gammalt silver silverkanna

Tänkte dela med mig av en liten present Ivan fick på sitt dop av min mans farbror. En silverkanna och silverskål som gavs till min mans farfar, som inte längre är i livet,  på hans 50-årsdag. Vi älskar ju fina gamla saker och det är ett fint minne så det kändes som en perfekt present som vi kan använda för att berätta för Ivan om hans släkt.

Dela

2 svar till “Arvegods…“

 1. Vilken present, det är verkligen något att bevara, något att prata om när Ivan blir stor.

  Det är viktigt att bevara sitt arv, man sitter ju på en hel del själv. Ibland när man berättar så tror ju de yngre att kunde det va så, men hur kändes det osv.

  Jag sa häromdagen när jag träffade några på sjukhuset att hur många av dagens barn kommer minnas sina julklappar om si så där 50 år? Lagom med julklappar och presenter, för det ska ju inte drunkna i mängden. Jag minns det som idag, julen där hemma i mitt barndomshem. Var fem år, och sex äldre syskon, så några mängder i julklappar fanns det ju inte. Jag fick av min äldre bror ett blått plastbadkar med vita kranar och den sötaste docka till. Eller den där berlocken och den gula mönstrade blusen på min 13 års dag. Minnen är fantastiska att ha, dom plockar man fram då och då och minns med glädje.

  Kram/MH

  1. Ja det var trevligt att få dem och jag ser fram emot att berätta storyn för Ivan 🙂

   Jag och Martin (min man) vi pratade faktiskt om detta med mängden julklappar igår. Att vi ska tänka kvalitet och inte kvantitet, hellre få bra än många liksom. Om man köpte allt som handeln tycker ett barn bör ha skulle man ju inte göra annat än shoppa. Nä tacka vet jag att ärva saker och kläder eller att hitta dem second hand.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.