Vintagemässans absolut bästa fynd….

Jo, kappan som jag inte kunde slita mina ögon från som jag såg direkt då jag entrade mässan blev som sagt min. Jag tänker att jag kommer bära denna över en festblåsa på nyårsafton.

Kappan är från slutet av 50-talet och från svenska märket Fougstedts som höll till i Malmö.  Fougstedts gick i konkurs 1968 då ”slit och släng-kulturen” kom till Sverige och folk började köpa en billig kappa varje säsong istället för en kvalitetskappa som åldras med värdighet. Nu 2013 försöker jag vårda Fougstedts minne genom att bära kappan i tidlöshet.

vinterkappa vintage knapp vinterkappa söm  pälsmuddarfougstedts vinterkappa

Share

2 thoughts on “Vintagemässans absolut bästa fynd….

  1. Vilken skönhet!

    Påminner mig om när isprinsessorna gör entré vid sina uppträden, de har ju ofta sådana tjusiga kappor, hade i alla fall förr.

    Ser ut som en riktig välbehållen dyrgrip, antingen lite använd eller så har personen varit rädd om den. Gillar det gosiga vid ärmarna, också med schalen så speciell.
    Den kommer du att va tjusig i.

    Från ett kallt men soligt Österlen önskas en skön tisdag/MH

Kommentera