Lucka nummer 4 – Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre…

De flesta plagg jag äger har ju redan levt ett långt liv innan mig. Kvalitet är ett ord jag ofta återkommer till då jag tänker på vintage. Förr gjordes ju kläder för att kunna hålla länga och användas mycket.

När jag köper kläder brukar jag vara noga med att kolla vad det är för material. Plagget får ju inte tappa form och färg efter bara någon tvätt. Istället för att alltid tvätta ett plagg så luftar jag mina kläder mycket. Hänger ut dem över natten och ofta kan det räcka, om det inte är stora fläckar såklart. Sedan behandlar jag alla mina kläder som om de vore ömtåliga och kan gå sönder när som helst vilket resulterar i att de förvaras i garderoben på hängare som är gjorda för plagget. Jag använder absolut inte galgarna som man får då man tvättat någon på kemtvätt. Gamla kläder behöver något mjukare och inte skarpa kanter. Under mina klänningar bär jag alltid en underklänning vilket har flera funktioner. Fallet blir bättre och klänningen blir inte lika svettig som den kan bli annars efter en hel dag.

Det är Emily Dahl som startat kalendern.

Share

2 reaktioner på ”Lucka nummer 4 – Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre…

  1. Hej att ge en kommentar var svårt.Jag loggas ut när jag trycker på kommentera.Men du gör dig bra i dina kläder.Har själv ett lager. Bland annat. Långa skinnstövlar,över hundra år.Troligen min farfars.

Kommentera