Fröken Grönköping…

I ett klädfodral i mammas garderob hängde klänningen. Mamma bar den då hon vann tävlingen ”Miss Grönköping”. Kommer inte ihåg exakt vilket år det var men på bilder som jag sett ser hon ung ut i alla fall.

Min mamma kom från Hjo, en liten söt småstad i Västergötland med massor av fina pastelliga trähus. Grönköping är ju en ”hittepå-stad” och sägs vara belägen ungefär just där Hjo befinner sig.

grönköping brosch blommor krås spets vas

Share

4 thoughts on “Fröken Grönköping…

 1. Vad stilig du är! En hyllning till din fina mor att tagit hand om den, snyggt med spets.
  Du behöver inte gå långt för att finna det fina fynden inte.

  Själv har jag inte hittat något så där spännande i klädväg, tror fler upptäckt det där med loppisar och fina fynd, men det får vi då dela med oss.

  Besökte Suckarnas i går, men så mycket folk, och säljare. Men vad jag blev lycklig då, ensam stod hon där, en trevlig kvinna som sålde bokmärken, jag var så nöjd när jag gick där ifrån i sommarvärmen. Man blir lite trött att kryssa fram mellan folk, som ibland står så still så, haha.

  Må så gott från ett lugnt Österlen i sommarskrud/MH

  1. Åh, jag hoppas kunna besöka Suckarnas snart igen. Tiden och sommaren går ju så fort men hoppas hinna dit snart igen. Det har ändå blivit en del loppisar för vår del och Ivan har skött sig exemplariskt. Han förstår kanske att det är vårt intresse och finner sig snällt i det 🙂
   Vad kul med dina bokmärken. Känslan när man hittar något man verkligen vill ha är ju så härlig.

Kommentera